Бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино се завърна в Аржентина, за да посети бившия си клуб Нюелс Олд Бойс.

Почетино, който бе уволнен от „шпорите“ миналия месец, започна кариерата си в Нюелс Олд Бойс, прекарвайки пет години в клуба и изигравайки 153 мача. Това бе и първият път, в който Почетино се изявява публично, след като бе освободен от длъжността в Тотнъм и бе заменен от Жозе Моуриньо. Лондончани записаха три последователни победи във всички турнири под ръководството на португалския наставник.

Почетино говори за първи път миналата седмица, след като напусна Тотнъм, като благодари на феновете и заяви, че е постигнал „целите, които са били поставени пред него“ от клуба. Независимо че е без работа от две седмици, слуховете изпращащи Почетино в Манчестър Юнайтед са отново налице. След като Моуриньо бе уволнен от „червените дяволи“ миналия декември, аржентинецът бе фаворит за негов заместник, но това така и не се случи, след като временно застаналият на поста Оле Гунар Солскяр си спечели за постоянно работата след серия от добри резултати.

Норвежецът настоя миналия месец, че наличността на Почетино не го притеснява. Но Юнайтед е без победа в последните си три мача от лигата, като завърши наравно срещу новаците Шефилд Юнайтед и Астън Вила, отстъпвайки и на казахстанския Астана в Лига Европа. В следващия междинен кръг във Висшата лига Манчестър Юнайтед приема у дома Тотнъм. /БГНЕС