Мениджърът на Челси Маурисио Почетино коментира случващото се с Ромелу Лукаку. Нападателят е собственост на клуба, но не тренира с първия отбор, защото се очаква да напусне. Той провали иначе договорения си трансфер в Интер и според някои информации е близо до Ювентус. Треньорът обясни, че белгиецът е “затворена страница” за лондончани в момента.

“Ситуацията е такава заради двете страни (в казуса - б.р.) - заяви Почетино. - Не е само едната страна, а двете трябва да намерят най-доброто решение”.

“Преди (с екипа ми - б.р.) да подпишем договор с Челси, бяхме информирани за ситуацията с всеки един футболист. След като пристигнахме, разполагаме с този отбор. Очевидно е, че нищо не се е променило (относно Лукаку - б.р.). Ние няма какво да сторим в случая, а просто трябва да се фокусираме върху работата си. Няма смисъл да се разсейваме с нещо, което е било ясно още преди нашата поява в Челси”, продължи Почетино.

Имаше информации и за евентуална размяна на Лукаку с Душан Влахович, но се оказа, че от Ювентус искат допълнителни 40 млн. евро, което е отказало клуба от “Стамфорд Бридж”.