Енцо Фернандес премина от Бенфика в Челси преди година за сумата от 120 милиона евро, а аржентинецът все още е най-скъпото попълнение в историята на лондонския клуб, който трябва да се отбележи, че е похарчил повече от един милиард за трансфери в последните две години.

"Сините от Лондон" са в преходна фаза и все още нямат ясна идентичност, но победа като вчерашната срещу Нюкасъл със сигурност ще бъде от полза за играчите, както и за мениджъра Маурисио Почетино.

Челси много трудно изравни срещу Нюкасъл в 92-ата минута с гол на Михайло Мудрик и след това спечели след изпълнението на дузпи, но след достигането до полуфиналите усилено се заговори за смяната на Почетино след 32 минути игра.

Почетино извади Енцо Фернандес от играта и мнозина бяха изненадани и шокирани от този ход, но аржентинският специалист разкри, че това не е тактически вариант, а проблем, който Енцо се е опитвал да преодолее от няколко дни.

„На Енцо му прилоша и затова трябваше да го извадя от играта. Той не се чувстваше добре преди мача, но каза, че ще опита. За съжаление не стана толкова добре, колкото си мислехме и той ме помоли да го сменя“, сподели Почетино.

„Беше малко болен преди мача и направи всичко възможно да помогне на отбора, но не издържа. Ето защо той изглеждаше разочарован, а не заради решението да се оттегли от терена“, каза Почетино.