Уволненият наскоро от Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че все още се адаптира към нестабилността на терньорската професия. 

В първото си интервю, след като бе заменен от Жозе Моуриньо миналия мисец, Почетино говори за "шпорите" и за това как се справя със свободното време, с което разполага. 

"Пет и половина трудни години, да. Приключението бе невероятно. Не искам да говоря за това какво е станало накрая, за мен бе чест да водя Тотнъм", заяви Почетино. 

"В треньорската професия имаш нужда от резултати сега, на момента. Няма значение какво се е случило в миналото. За нас и за феновете, разбира се, миналото е важно. Но трябва да приемем, че футболът вече е различен. Това е различен бизнес и трябва да се адаптираме, да приемем новата ера в спорта." 

"Тези 5 години и половина в Тотнъм бяха много приятни, тая само добри спомени", призна аржентинския специалист. 

"Това, което се случи в миналото, си остава там. Да продължим напред е най-добре за всички ни. Случва се както в живота, така и във футбола." 

"Много добре познаваме работата си, в последните 10 години нещата се промениха много, невероятно е. Но ние трябва да приемем това."

"Сега се опитвам да се наслаждавам на почивката, да заредя батериите, както се казва. Правя неща, които ми помагат отново да изпитам адреналин. Ще видим какво ще се случи. Аз съм отворен човек, винаги съм готов да изслушам другия, така че ще видим в бъдеще." 

"Засега само релаксирам и прекарвам време с приятели, със семейството, правя неща, които преди бяха невъзможни за мен. Ще видим. Футболът ще намери начин да ме завладее отново", заяви Почетино. 

"Във футбола никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще, трябва да бъдеш открит и отворен за всичко. Аз съм треньор и ще се радвам да водя добър отбор. Сега е редно да заредя батериите. Висшата лига е една от най-добрите в света, но не е единствена. Навсякъде може да бъде вълнуващо", призна Почетино.