Маурисио Почетино потвърди пред аржентински медии, че желанието му е моментално да се завърне към мениджърската професия. 47-годишният специалист напусна Тотнъм Хотспър, след като бе уволнен през миналия месец, след като прекара повече от пет години при „шпорите”.

След напускането си, Почетино пътува до родната Аржентина, за да гледа мач на първия си клуб – Нюелс Олд Бойс, в неделя.

„Има толкова много отбори и атрактивни проекти сега. Най-важното за мен сега е да изчистя мислите си след прекараните повече от прекрасни пет и половина години в Тотнъм. Целта ми е да презаредя бързо батериите и да възвърна мотивацията си. Искам да се завърна като треньор час по-скоро. Трудно е да си представя проект в Аржентина”, започна Поч.

„Сега се нуждая от малко спокойствие и ще видим какво ще стане. Първото ми решение бе да се върна в Аржентина, за да посетя дома си и да видя семейството и приятели. Очаквам да се завърна скоро в Европа и да взема решение. Най-доброто сега бе да дойда в Аржентина за десетина дни. На моите години, не се нуждая от много време за възстановяване и съм отворен за предложения”, призна 47-годишният наставник.

Почетино е сериозно спряган да вземе поста в Манчестър Юнайтед, след като Оле Гунар Солскяер е под огромно напрежение, след като има само четири победи в Премиър лийг от началото на сезона.