Мениджърът на Челси - Маурисио Почетино, бе обект на остри критики следи слабите резултати във Висшата лига, но в турнирите отборът му се представя отлично. „Сините“ са финалисти в Карабао Къп, а снощи преодоляха и 4-ия кръг за ФА Къп, след като победиха с 3:1 Астън Вила в преиграването в Бирмингам.

„Мисля, че това беше най-силният ни мач през сезона. Много съм доволен от старанието на футболистите и от това, което показаха. Видях ги да се наслаждават на футбола, което ме зарадва най-много“, сподели Почетино.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

„Ние сме млад отбор и най-трудното е да сме постоянни в изявите си. Не всеки път съумяваме да намираме необходимия баланс“, подчерта аржентинецът.

„Енцо Фернандес? Той е световен шампион. Когато дойде преди година, не беше почивал, а освен това се сблъска с ново първенство, нов език и различна култура. Ясно беше, че ще му трябва време за адаптация. Не създавайте нереални очаквания и се опитайте да помогнете на играчите да вървят нагоре“, обърна се Почетино към журналистите.

„Живеем във времена, в които е лесно да се обиждат публичните личности. Футболистите са хора, а не роботи. Днес Енцо показа истинското си ниво. Не се съмняваме нито в него, нито в Кайседо, нито в другите млади играчи, които дойдоха в Челси, за да печелят трофеи“, каза още наставникът на Челси.