Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино изрази надежди, че звездата на отбора Хари Кейн би могъл да се окаже от вече все по-рядката порода играчи, които да прекарат цялата си кариера с един клуб. В тази връзка аржентинецът направи паралел между най-резултатния футболист за 2017-а и легендата на Рома Франческо Тоти.

Буфон се скъса да хвари Хари Кейн

Принца на Рим сложи край на дългогодишната си кариера в края на миналия сезон, а през всичките си 25 години на терена той не изневери на „джалоросите”. Кейн в същото време е юноша на Тотнъм и въпреки интереса на тимове като Реал Мадрид към него, засега остава в Лондон.

Тотнъм с план "анти-Реал" относно Хари Кейн

„Най-важното качество на Хари е желанието му да успее”, сподели Почетино в интервю за италианската спортна библия „Гадзета дело спорт”. „Неговата връзка с Тотнъм също е от значение. Той много ми напомня за Тоти и Рома.”

Най-хубавите голове във Висшата лига за 2017-а година

През 2017 Кейн също така постави рекорд по отбелязани попадения във Висшата лига в рамките на една календарна година – 37 попадения. „За мен Кейн, Серхио Агуеро и Гонсало Игуаин са сред най-добрите централни нападатели на планетата”, продължи Почетино.