След като по-рано намекна, че не е необходимо да се вземе друг нападател този месец, Маурисио Почетино беше попитан дали контузията на бедрото на Кристофър Нкунку е променила мнението на Челси по отношение на евентуален трансфер. Той отговори, че в зависимост от тежестта, сега може да се случи подобен ход.

„Вярно е, че сега през следващите няколко дни ще видим ситуацията. Ето защо ви казах, че съм малко притеснен“, каза босът на Челси пред репортери преди съботния мач срещу Фулъм.

„Все още нямам цялата информация за това дали (Нкунку) ще бъде на разположение, или не. Трябва да сме много клинични, за да вземем някои решения, за да помислим и видим как да решим проблема.

„Всички тези ситуации правят работата ни малко по-трудна. Казах ви преди, че това е вълнуващ проект, но ситуации като тази затрудняват промяната на ситуацията и прогреса с различно темпо.

Нкунку бе привлечен за 53 милиона паунда миналия юни, сделка, за която се смята, че е договорена поне шест месеца по-рано. Но феновете на Челси почти не са виждали играча, който отбеляза 58 гола в 88 изяви в последните си два сезона в РБ Лайпциг, поради контузия на коляното преди сезона, която наложи операция и отложи дебюта на французина до декември.