Челси се интересува повече от спечелването на трофеи, отколкото от подписването на нови играчи, каза мениджърът Маурисио Почетино днес. Сините от Лондон започнаха доста мрачно в началото на сезона, но постепенно нещата в играта започнаха да се подобряват. Тимът му спечели последните си три срещи в първенството на страната, а междувременно достигна и до финал в турнира за Купата на Лигата след успех над Мидълзбро.

И въпреки че актуалният трансферен период приключва другата седмица, както и в комбинация с факта, че Челси е на 9-о място, това би трябвало да означава търсене на нови играчи. Но това не е така.

"По-скоро отчаяно се нуждаем от спечелването на трофей, а не толкова да вземем нови футболисти. Щастлив съм с този отбор. Една купа би затвърдила вярата ми в тима и би вдигнала самочувствието на самите играчи. Но знаем, че през последната седмица имахме доста натоварена програма, с мачове и смени. Така че трябва да сме готови, ако нещо се случи с отбора", заяви Почетино преди мача от 4-ия кръг на турнира за Купата на Англия срещу Астън Вила.

Почетино потвърди, че нападателят Кристофър Нкунку няма да бъде на разположение за мача с Вила в петък, тъй като се възстановява от контузия на бедрото, но мениджърът отказа да коментира дали търсят нападател.

"Твърде много слухове циркулират – кой играч идва, кой си отива. Работим усилено за решаване на различни проблеми в различни зони на тима и на играта ни. Ще коментираме единствено, ако нещо се случи реално", заяви още мениджърът на лондончани.

Защитникът Мало Густо също не е на разположение за мача с Вила, но и той, и Нкунку могат да се върнат за следващия мач на Челси с Ливърпул в сряда.

Едно попълнение, което направи незабавно въздействие, е Коул Палмър, който пристигна от Манчестър Сити през септември и отбеляза девет гола в лигата до момента. Палмър имаше решаващ принос и при убедителната победа над Мидълзбро, когато вкара два гола.

"Бяхме оптимисти и преди това, но сега наистина сме доволни, когато го гледаме как се справя. Сега просто ще видим дали ще се справи по същия начин и след три дни в друг мач. Но сме оптимисти", обясни още треньорът. Челси ще се изправи срещу Ливърпул във финала за Купата на лигата и сега се надява да продължи напред в Купата на Англия, който през септември ги победи в среща от първенството. /БТА