Отборът на Арсенал победи Уест Хем с минималното 1:0 в двубой от 29-и кръг на Висшата лига. Така важното попадение за "артилеристите" падна в 78-ата минута и бе дело на Александър Лаказет. 

Гостите можеха да поведат още в 3-тата минута, след като Джаред Боуен перфектно си освободи простраство и отправи изстрел от ръба на пеналтерията, но опитът му бе отразен от Бернд Лено. 

Оттам нататък Арсенал тотално взе нещата в свои ръце, но така и не успяваше да достигне до попадение. 

Месут Йозил опита да застраши вратата на Фабиански, но изстрелът му бе блокиран. 

В 22-рата минута Сократис достигна до центриране и с глава заплашително изпрати топката към вратата на Лукаш Фабиански, но опитът му нацели напречната греда. 

В добавеното време на първата част Едуард Нкетия проби в наказателното поле и след единоборство с противников играч се строполи в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията. 

Втората част започна агресивно, след като Нкетия опита да преодолее Фабиански с удар в долния десен ъгъл, но стражът внимаваше и се справи. 

"Чуковете" отговориха с изстрел на Микел Антонио, но вратарят на "топчиите" реагира страхотно и отрази удара. 

В 78-ата минута резултатът на "Емирейтс" най-накрая бе открит. Александър Лаказет получи топката от Месут Йозил и я изпрати право във вратата на Лукаш Фабиански. Първоначално попадението не бе зачетено заради засада на Йозил, но след преглед с ВАР стана ясно, че голът е редовен и "артилеристите" поведоха в резултата. 

Малко по-късно Уест Хем можеше да възстанови равенството, но Бернд Лено опази вратата си непокътната и "топчиите" спечелиха срещата. 

Така Арсенал вече е 9-и с 40 точки в своя актив, а Уест Хем е на 16-а позиция с 27 пункта. 

В другите двубои по същото време: 

Кристъл Палас - Уотфорд    КР 1:0 

Саутхемптън - Нюкасъл    КР 0:1 

Уулвърхемптън - Брайтън    КР 0:0 

Шефилд Юнайтед - Норич    КР 1:0