Мениджърът на Уотфорд Найджъл Пиърсън изрази опасенията си относно смъртен случай, свързан с коронавируса във Висшата лига и призова за предпазливост, преди да бъде взето окончателно решение за подновяване на сезона.

Клубовете могат да подновят тренировки под някаква форма следващата седмица след среща на Висшата лига в понеделник, когато бъдат обсъдени медицинските протоколи и бъде гласувано дали кампанията да рестартира в средата на юни. Пиърсън има някои резерви към „Проект Рестарт“ и призова за прагматичен подход при взимането на финално решение.

„Господ да ни пази от фатален случай. Хората си затварят очите за опасността. Да, бихме искали сезонът да бъде подновен, но това трябва да се случи при безопасни условия. Трябва да сме внимателни. Да пренебрегнем най-лошите сценарии е глупаво. Става въпрос за здравето на хората“, започна той за The TImes.

Пиърсън е притеснен относно „тежестта на очакванията“, които бяха поставени върху играчите от премиера на Великобритания Борис Джонсън и каза, че „е неоснователно да се предполага, че футболистите и персоналът са задължени да накарат нацията да се чувства по-добре“. „Ако мисля цинично, се притеснявам относно нашият потенциален рестарт да съвпадне с отхлабването на ограничителните мерки. Трябва да вярваме на правителството и това, че сме достигнали пика, но все още огромен брой хора загубват живота си всекидневно заради това. Смъртността във Великобритания е между 33 000 и 38 000 души. Това е капацитетът на стадиона ни+половината от него. Това е отрезвяваща мисъл“, завърши Пиърсън.

Капитанът на „стършелите“ Трой Дийни също разкритикува плановете на „Проект Рестарт“ за възобновяване на кампанията, настоявайки, че не е готов да постави футбола пред здравето на семейството си. /БГНЕС