Елитният Нюкасъл се класира с големи мъки в четвъртия кръг за ФА Къп. „Свраките” спечелиха преиграването си срещу Блекбърн с 4:2 при гостуването им на „Иууд Парк”. В редовното време срещата завърши при 2:2, а срещата на „Сейнт Джеймсис Парк” завърши при 1:1.

Победата обаче може спокойно да бъде квалифицирана като пирова, след като мениджърът на гостите Рафаел Бенитес излезе от мача с редица проблеми. Испанецът разчете на Джамал Ласелс като смяна в 46-ата минута, заменяйки контузения Киърън Кларк..., а той се контузи секунди, след като влезе в игра. Въпреки това той престоя десетина минути, след което бе заменен от Исаак Хейдън. Именно Хейдън получи травма в продълженията на срещата, но не бе заменен и доигра срещата. Контузиите пък никак няма да спомогнат на „джордитата” в борбата за оцеляване във Висшата лига, като идния уикенд им предстои важен дуел срещу друг отбор, борещ се за оцеляването си – Кардиф.

Иначе Нюкасъл поведе с два гола в Ланкашър, като Шейн Лонгстаф откри резултата след едва 59 секунди игра. Халфът отправи силен удар от средна дистанция, а топката рикошира в тялото на бранител на Роувърс и влетя в мрежата на домакините  - 1:0. В 22-ата пък „свраките” се радваха на комфортен аванс, след като Калъм Робъртс засече добро центриране на Джейкъб Мърфи отдясно.

Сякаш от нищото обаче Блекбърн намали пасива си в 33-ата минута, а Адам Армстронг накара феновете на Роувърс да се радват – 1:2. В първата минута на добавеното време пък Дара Ленихан изравни резултата, след като засече центриране от ъглов удар и да възстанови равенството.

Второто полувреме цареше много слаб футбол от страна на Нюкасъл, а домакините пропуснаха редица чудесни шансове да си осигурят победата. По този начин срещата влезе в продължения, а Брадли Дак направи кошмарен пропуск в края на първото продължение. Миг след удара на Дак пък Нюкасъл ликува за трети път.

В третата минута на добавеното време на първото продължение Фабиан Шер отправи силен удар, а вратарят на Блекбърн Давид Рая се намеси слабо и изпусна топката. Тя бе атакувана на дузпата от Хоселу, който отблизо отново прати „свраките” напред в резултата. Позицията на Хоселу обаче бе нередовна, след като испанецът бе в засада, но това остана незабелязано от страничния съдия – 3:2 за Нюкасъл.

И още със старта на второто продължения Нюкасъл сложи точка на спора пред близо 15-те хиляди зрители на „Иууд Парк”, след като Айосе Перес вкара шестия гол в мача. Той проби отдясно след пас на Мат Ричи и мощен удар вкара топката във вратата, за да оформи крайния резултат.

По този начин Нюкасъл ще приеме Уотфорд на 26-и януари в четвъртия кръг от ФА Къп.