Гол на Йоан Бенауан във втората минута раздели Нотингам Форест и Дарби Каунти в големия дерби-мач от 34-ия кръг на английския Чемпиъншип, правейки така, че Форест триумфира в дербито на Източен Мийдландс.. По този начин своеобразния трофей на „Брайън Клъф” ще остане на „Сити Граунд”, след като двата отбора си го разменят, когато даден отбор победи.

По този начин 15-те мили, които ще трябва да измине тимът на Франк Лампард към Дарби, ще бъдат много тъжни след поражението от големия исторически съперник.

По този начин Нотингам се изкачи до осмото място в Чемпъиншип и вече е с 50 точки. Това остава Форест само на една зад днешния му съперник Дарби, който е седми с 51 пункта.

74 секунди игра отнеха резултатът на „Сити Граунд” да бъде открит. Форест изпълни свободен удар, а намесата на отбраната на Дарби бе ужасяваща. Джейдъм Богуел сбърка, а Джак Робинсън пусна на далечната греда с глава за Бенауан, който засече с крак. В 15-ата минута Тумора допусна ужасяваща грешка, а Даниел Мърфи се озова сам срещу стража на Дарби, но поемането му бе слабо и стражът на „овните” Келе Руус улови.

В 27-ата минута пък двата отбора се посбутаха край аутлинията, след като Дуейн Хоунс избута съперник, а съдията Джоунс раздаде по един картон – на Хоунс и Райън Йейтс.

В 34-ата минута Джон Лоули нанесе силен, но неточен удар, а някак Йейтс сложи тялото си на пътя на топката, но отклоняването не стигна на топката да влезе във вратата на Дарби и прелетя край страничния стълб на гостите. В 49-ата минута Руус се справи добре, отразявайки удар на Йозефзуун, който се опита да направи прехвърлящ удар, но Костел Панталимон прати топката над гредата.

Четири по-късно Анди Кинг трябваше да напусне контузен. В този момент обаче Форест се хвърли в яростно нападение, а Лоули стреля, но топката прелетя встрани от вратата на Руус. В края на мача пък Гуедиора можеше да удвои резултата за Форест, но опитът му със задна ножица бе доста неточен.

В идния кръг Нотингам гостува на Стоук Сити, докато Дарби ще пътува до Бирмингам за визита на Астън Вила.