Вратарят на Евертън Джордан Пикфорд подписа нов договор с клуба, който ще го задържи на ,,Гудисън Парк“ до юни 2024 година.

Националният страж на Англия се превърна в най-младият, който пази за ,,трите лъва“ на Световно първенство, а изявите му под рамката доведоха до класиране за полуфиналната фаза на надпреварата. Той пристигна от Съндърланд през миналото лято и блесна в дебютния си сезон за ,,карамелите“. 24-годишният англичанин сподели след подписа си, че е много щастлив от новия контракт.

"Когато се присъединих към клуба миналата година, знаех, че това е правилното решение за мен и моята кариера. Възможността да бъда избор номер 1 на вратата за представителния тим е благодарение на Евертън. Пристигайки в тима, аз веднага усетих страстта на феновете, това е клуб с много успехи и традиции в английския футбол. Целта ми е да играя колкото се може повече срещи като титуляр и да помагам на своите съотборници да постигат победи. Надявам се, че ще продължа да се развивам в положителна насока и ще запазя мястото си като номер 1 на Англия. Конкуренцията във Висшата лига е наистина жестока, но аз не чувствам напрежение. Ако успеем да спечелим някой трофей, ще бъде нещо специално. Продължавам да се уча, но и вярвам, че давам нещо положително и на отбора“, завърши вратарят.

Евертън приема Фулъм у дома в среща от седмия кръг на английската Висша лига в събота следобед. /БГНЕС