Стражът на Евертън Джордан Пикфорд очаква с нетърпение предстоящото дерби на Мърсисайд  срещу Ливърпул. Националът на Англия знае какво е чувството да спечелиш в такъв възлов сблъсък, тъй като бе част от тима на Съндърланд преди да премине на „Гуудисън Парк”. Именно там Пикфорд се е наслаждавал на големи радости, след като „черните котки” са побеждавали Нюкасъл, но откак е преминал при „карамелите” той не познава успеха срещу Ливърпул.

Първото мърсисайдско дерби през сезона е идната неделя и ще можете да го гледате по DIEMA SPORT 2 от 18,15 часа.

„Никога не си слагам излишно напрежение преди такива мачове. Това е още един мач за мен през сезона, в който мога да се докажа. Винаги се старая да се представям добре. Мачът с Ливърпул е огромен шанс за всички нас. Когато пораствах съм гледал всички мачове между двата тима, а също така израснах с дербито Съндърланд – Нюкасъл. Знам какво значи успехът в тези битки”, сподели Пикфорд.

Вратарят на „карамелите” нареди дербито на Мърсисайд като едно от най-големите в света на футбола. „В неделя също така има и Арсенал и Тотнъм, както и други подобни мачове по света, но Ливърпул срещу Евертън е един от най-големите мачове в света”, завърши Джордан Пикфорд.