Бившият вратар на Челси и Арсенал Петър Чех определи легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни за най-силния си опонент. Чех изигра близо 500 мача за Челси и спечели четири титли във Висшата лига и Шампионската лига на "Стамфорд Бридж" след пристигането си от Рен през 2004 година. 

Чехът напусна Челси през 2015 година, за да се присъедини към съперникът на "сините" от Лондон - Арсенал и беше ключов играч за "артилеристите" преди да се пенсионират миналата година. Чех, който е смятан за един от най-добрите вратари в историята на Висшата лига, обясни защо бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Англия Рууни е играчът, към когото той е бил „най-предпазлив“. 

"Всеки път, когато играхме срещу Юнайтед, трябваше да се уверя, че съм наясно всеки път, когато Рууни владееше топката, защото беше много непредсказуем и много умен. Той е човек, който може да тича, може да се бори. Той може да вкара от центъра на терена или да те прехвъри. Това беше предизвикателство, на което обаче се наслаждавах", заяви Чех пред клубния сайт на Челси.

Рууни, който сега играе за втородивизионния Дерби Каунти, остава рекорден голмайстор и за Манчестър Юнайтед, и за Англия. Междувременно Чех също заяви, че не би променил нищо от 11-годишното си пребиваване в Челси. 

„Когато погледна назад, съм, така че не бих променил нещо. Беше страхотно пътуване. Наистина ми хареса. Ако имах възможност, бих го направил всичко отначало", допълни още вратарят.