Бившият германски национал Пер Мертезакер настоя, че се чувства добре в Арсенал и не обмисля възможността да поеме ангажименти в Германия, пише агенция ДПА.

Мертезакер е мениджър в академията на английския Арсенал, но името му бе споменато като „перфектният човек за работата“, в търсенето на нов директор на националния тим на Германия. Това мнение бе споделено от футболиста на Реал Мадрид Тони Крос, който е бивш съотборник на Мертезакер в държавния тим на Германия.

Пред телевизия „Ска Спортс“ Пер Мертезакер заяви, че е  много щастлив в Англия, начело на детско-юношеската академия на „артилеристите“.

„Отдаден съм на работата да опитваме да намерим млади таланти, а също така да налагаме конкретни ценности. Това е много, много важно за мен“, заяви бившият защитник, който има 104 мача за националния тим на родината си.

По повод евентуална позиция в Германската футболна федерация, той коментира: „Не сме говорили все още, така че не искам да спекулирам. Всички се интересуваме от футбола в Германия и мисля, че той може да предложи много в бъдеще“, каза 38-годишният Мертезакер.

Той прекрати активната си състезателна кариера през 2018 година след седем сезона с Арсенал.

Автор: Кремена Младенова/БТА