Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че титлата на Англия е еднакво сладка с тези в Германия и Испания, които също присъстват в личната му колекция. При официалното награждаване на „гражданите” с трофея за сезон 2017/2018 испанецът призна, че работата му съвсем не е приключила и новата му задача е да направи тима си дори по-добър.

„Какво е усещането ли? Ами, не знам, още не съм я докоснал (разговорът се води точно преди награждаването – б.р.). Сега капитанът ще отиде и ще я даде”, заяви Гуардиола.

Опа! От радост Сити запокити титлата зад борда

„Чувството да печелиш в Германия, Испания и Англия е същото. Във Висшата лига обаче е по-трудно. Другите отбори също демонстрираха качества, но начинът, по който го постигнахме, беше наистина страхотен.”

„Дали съм имал съмнения във философията си? Няма начин да знаеш какво ще се случи, когато сезонът започва. Просто трябва да подготвиш отбора добре. Титлата е просто следствие. Не бях сигурен след предишния сезон и по-предния (в Байерн Мюнхен – б.р.) също, изобщо в цялата ми кариера. Никога не съм бил сигурен. Доволен съм от начина, по който го направихме.”

Церемонията се състоя след шампионатния мач срещу Хъдърсфийлд от 37-ия кръг, в който гостите изненадващо се добраха до 0:0.

„Трябва да поздравим Хъдърсфийлд за мача днес. Тази седмица ритъмът ни беше по-слаб. Бяхме изненадани след победите си над Уест Хем и Суонси Сити. Имахме много неща други, които да свършим с отбора тук на терена и на стадиона.”

„Ще видим как ще се развие този тим. Трябва да направим така, че отборът да стане по-добър”, заключи Гуардиола.