Старши треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че Кайл Уокър е изправен пред предизвикателството да си върне титулярното при "гражданите", защото не може да играе в новата тактическа формация на тима. През последните няколко седмици Гуардиола предпочита Джон Стоунс на позицията десен бек, който игра по-напред по терена, и английският национал се справи на високо ниво при убедителния успех над Ливърпул с 4:1 миналата седмица, прекарвайки втората част редом до и често пред Родри в халфовата линия.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Но Пеп призна, че това не е роля, която 32-годишният Уокър може да изпълнява, което представлява проблем за английския национал. "Той не може да се справи", започна испанецът. "Той винаги ще притежава скоростта, ще бъде най-бързият човек в съблекалнята на 60 години. За да играеш по-навътре в терена, трябва да притежаваш някои по-обрани движения, а той има други характеристики".

"Кайл е играл като фулбек, който влиза навътре, в миналото, с четирима отзад със Жоао Кансело или Олександър Зинченко в тази позиция и се е справял много добре, но с трима в защита и двама в средата на терена няма как да се справи. Правил е много пъти подобни включвания, но в случая срещу Ливърпул с Родри и Джон, той може би ще се нуждае от време, а ние не разполагаме с такова", добави Гуардиола, чийто тим гостува на Саутхемптън тази вечер.