Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола заяви, че е убеден, че неговият асистент - Микел Артета ще застане начело на някой клуб един ден, но поне до края на сезона ще продължи да бъде неговата дясна ръка при "гражданите".

В последните дни името на Артета се завъртя в медийното пространство като потенциален заместник на спрягания за уволнение мениджър на Арсенал - Унай Емери, но Гуардиола не пожела да коментира този слух.

"Мениджър на Арсенал е Унай Емери. Разбира се, че Артета ще стане мениджър рано или късно, но ние ще довършим сезона заедно, а след това не знам какво ще стане. Бих искал той да остане при нас. Манчестър Сити разполага с изключително ценен човек за бъдещето в негово лице. Но професионалните амбиции са професионални амбиции", коментира Гуардиола.

"Преди всичко той е невероятен човек, който работи много здраво. Само след няколко месеца съвместна работа казах, че той ще стане мениджър. Това вече е мениджър и се държи като такъв", допълни испанският специалист по отношение на сънародника си. /БГНЕС