Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи интересен паралел между настоящия си тим и Барселона, с който постигна най-големите успехи в кариерата си. Според испанеца напрежението в двата отбора е едно и също, понеже и от Сити се очаква да печели титли и трофеи.

Гуардиола: Случващото се на трансферния пазар не е нормално

В първия си мач за сезона „гражданите” гостуват срещу новака в елита Брайтън, а всички все още говорят за хвърлените над 220 милиона паунда за нови попълнения. Те подсказват амбициозни цели и Гуардиола не се поколеба да го признае.

„Миналия сезон пак ние бяхме фаворити и завършихме на 15 точки зад шампиона”, каза Гуардиола. „В първата ми пресконференция бяхме фаворитите, така че нищо не се е променило. И преди началото на миналия сезон бях уверен.”

„Напрежението е едно и също. Тук сме, за да печелим мачове и титли.”

Ман Сити без двама важни играчи за началото на сезона

„Винаги съм честен в работата си. Ще дам най-доброто, както го направих и през миналия сезон. Ако клубът реши, че не съм способен да го сторя, ще намерим решение. Тук чувствам същото напрежение, както в Барселона, когато отидох там за първи път. Хората и тогава на първата ми пресконференция говореха, че сме фаворити.”

„Трябва да се справим с това. Ще видим в края на сезона какво ще излезе, след като знаем колко трудно ще ни бъде”, допълни Гуардиола.