Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че "гражданите" трябва да подпишат с нападател в края на сезона, тъй като търсят дългосрочен заместник на Серхио Агуеро. Отборът на Гуардиола играе без типичен централен нападател през настоящата кампания, след като аржентинецът Агуеро напусна клуба в края на миналата кампания. Сити пропусна да привлече английския нападател Хари Кейн от Тотнъм миналото лято.

"Мисля, че клубът има нужда от нападател, определено. Казвате, че играем фантастично добре без нападател, защото печелим. Когато не печелим, казвате, че имаме нужда от нападател", заяви Гуардиола, цитиран от ББС преди неделното дерби у дома срещу Манчестър Юнайтед.

Сити води в таблицата с три точки пред Ливърпул, но има по-слаба голова разлика в сравнение с тима на Юрген Клоп. Отборът на Гуардиола има отбелязани 64 гола в 27 мача до момента през сезона, седем по-малко от Ливърпул. Агуеро, който вкара 260 гола за Сити, напусна в края на миналия сезон, за да се присъедини към Барселона и клубът не успя с поредица от оферти да вземе Кейн като негов заместник.

Бразилският нападател на Сити Габриел Жезус обикновено е използван на крилото този сезон, докато "гражданите" продадоха Феран Торес на Барселона през януари.

"Питате как тези момчета играят без нападател? Във Висшата лига трябва да играете с нападател. И така, имаме нужда от нападател, мисля, че клубът ще опита да привлече топ стрелец", добави Гуардиола.