Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призова феновете на отбора да вдигнат повече шум от обичайното в сблъсъка за титлата с Арсенал на стадион "Етихад" в сряда.

Лидерът в класирането на Висшата лига Арсенал направи три поредни равенства и позволи на Сити да се приближи на пет точки, но играчите на Гуардиола имат и два мача по-малко.

"В сряда е финал срещу отбор, който е най-добрият в Англия и е с пет точки пред нас", каза Гуардиола пред репортери.

"Знам, че въпреки че завършиха наравно в последните три мача, начинът, по който играят в големи периоди от мачовете, е трудно да им се противодейства. Това е важен мач за нас. Знаем, че при победа всичко ще бъде изцяло в нашите ръце. Висшата лига е 11 месеца работа, работа, работа. И ние искаме да се възползваме от тази възможност. Не можем да го направим сами. Надяваме се, че целият "Етихад" ще бъде пълен три часа преди мача и феновете ще вдигнат шум", каза още треньорът на Сити.

Гуардиола и преди е критикувал привържениците на клуба, че не дават достатъчно подкрепа на отбора. След обрата с 4:2 срещу Тотнъм през януари, Гуардиола каза, че феновете са "мълчали 45 минути".

Автор: Мирослав Димитров, БТА