Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола за първи път категорично заяви, че Бернардо Силва, който от доста време е свързван с трансфер в Барселона, ще остане на "Етихад".

До момента няколко пъти испанецът коментираше, че иска да задържи халфа, но това зависи и от неговото желание и той няма да го спира, ако иска да отиде в Барселона.

"Бернардо Силва ще остане в Ман Сити. Няма никакви преговори с други клубове. Не сме получавали обаждане от нито един друг клуб относно Бернардо Силва. Поради тази причина той ще остане. Казвам ви, че остава", заяви Гуардиола на днешната си пресконференция.

Относно предстоящия двубой с отбора на Кристъл Палас, който през миналия сезон спечели четири точки в двата мача срещу "гражданите", Пеп заяви следното:

"Те се защитават добре и са много издръжливи. Трябва да сме наясно с това и да не допускаме грешки. Отборът много бързо преминава от едната фаза на играта в другата благодарение на играчи като Езе, Аю, Заха и Олисе. Имат много опитни футболисти в халфовата линия, но се надявам да я пробием и да спечелим мача".