Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, бе повече от недоволен след поражението от Арсенал. "Гражданите" загубиха с 0:2 от "топчиите", което ги изхвърли от битката за трофея в ФА Къп и сякаш тотално обезличи сезона на тима. 

"Проблемът не бе в защитата. Правим грешки в контраатаките, но това не е проблем. Колко контраатаки имаха те? Една? Две? Не повече."

"Не ставаше въпрос и за тактиката. Не съм сигурен колко точно шансове имахме. Може би владеенето на топката е част от проблема, но става въпрос за това колко шансове създаваш, докато владееш топката. През първата част ние просто не бяхме там. Сякаш не сме готови за полуфинал в ФА Къп", заяви Пеп.

"Играчите трябва сами да се мотивират. Моята работа не е да ги мотивирам или да им казвам какво да правят. Те сами трябва да го знаят."

"Това, което сториха преди това, бе прекрасно, но тук става въпрос за полуфинал в ФА Къп. Ние трябва да играем през целия мач, а играхме само 45 минути. През първата част нищо не се получаваше и нямахме правилния ритъм за достигане до финал. Но аз не трябва да им го казвам, те сами трябва да го почувстват. Те знаят стандарта в подобни срещи, не е нужно да си гений, за да осъзнаеш, че ще трябва да вдигнем много нивото срещу Реал Мадрид. Висшата лига също е ясна и де факто играем за нищо", заяви бесният Гуардиола.