Серхио Агуеро е нападател като никой друг във Висшата лига на Англия и аржентинецът ще напусне Манчестър Сити с благодарността на феновете след изпълнено с трофеи и много незабравими спомени десетилетие, заяви Пеп Гуардиола на пресконференция днес.

Агуеро има с екипа на Ман Сити 12 значими трофея, включително и първата шампионска титла за клуба през 2011/2012, когато вкара победен гол в добавеното време на последния ден от сезона.

32-годишният аржентинец е вечен голмайстор за Сити с 258 попадения, а след последния мач за сезона срещу Челси ще напусне като свободен агент. Гуардиола вече го нарече "легенда".

"Когато е във форма и продължава да я показва тази форма в тренировките и в мачовете, той е като Ромарио. В разстояние на 5 метра около себе си е като лъв в джунглата, всяка стъпка му е за да разкъса опонента си. Но най-ценното му качество е уникалното му чувство за гол", не спира Гуардиола с комплиментите.

"В тази Лига е толкова трудно да вкарваш голове в продължение на много години. Не мога да си представя колко още гола би вкарал, ако беше по-здрав. Беше невероятно обичан от всички на стадиона, а като личност е много приятен човек."

А качествата му като играч? Не мога да прибавя нищо повече към цифрите, които стоят срещу името му. Представянето му на терена, когато беше във форма, беше невероятно. Утре 10 хиляди фенове искат да му изкажат благодарността си за всичко, което е дал на клуба".

Ho Гуардиола не е сигурен дали Агуеро ще започне като титуляр срещу Евертън в неделя, тъй като ще се подложи на късен фитнес-тест и след него ще се провери какво е състоянието му.