Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че не е реалистично да се говори, че „гражданите“ могат да спечелят шампионската титла във Висшата лига още през януари.

Манчестър Сити подобри клубния си рекорд от 13 последователни победи във всички надпревари (осем във Висшата лига).

„Небесносините“ имат аванс от пет точки пред втория Манчестър Юнайтед.

Манчестър Сити има спечелени 28 точки след изиграването на първите десет кръга в Премиършип.

„Някой знае ли отбор, който да е спечелил титлата във Висшата лига през януари? Аз не. Това звучи тотално нереалистично“, коментира Гуардиола.

„Не можеш постоянно да печелиш в пет-шест месеца. Това не е постижимо във футбола на най-високо ниво. Просто звучи нереалистично“, добави мениджърът на Манчестър Сити.

„За нас е важно, когато не играем на най-високото си ниво, че умеем да печелим тези мачове. Това е голямата разлика в представянето ни през настоящия и през миналия сезон. През миналата година, когато не играехме добре, нямаше шанс да спечелим“, продължи Пеп.

Завистта на Клоп лъсна: Всички имаме проблеми, освен Сити

„Имаме много добри футболисти, които дават дълбочина в нашия състав. Разполагаме с чудесни играчи, които в определени мачове влизат в игра и от резервната скамейка като Стърлинг, Яя Туре, Мангала. Имаме голяма конкуренция в отбора. Габриел Жезус знае, че трябва да играе силно, защото Серхио Агуеро е готов да се възползва от всеки шанс, който получи“, каза още Хосеп Гуардиола.