Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър може да не играе до края на сезона. За това намекна мениджърът на “гражданите” Пеп Гуардиола.

“Има такава възможност. Още не знам. Не съм притеснен, трябва да се концентрирам върху останалите играчи. Джон Стоунс е аут за утре, ще видим за сряда”, обясни наставникът.

Попитан дали новият договор на Юрген Клоп с Ливърпул може да се отрази на решението му дали да остане в Сити по-дълго от следващия сезон, когато изтича договора му, Гуардиола отговори:

“Поздравления за Юрген и Ливърпул. Това е добре за Висшата лига и за бъдещето. Пожелавам му всичко най-хубаво. Защо да се отрази? Ако реша да остана, това ще е мое решение, а не защото колегата ми е удължил договора си. Не виждам връзка. В цялата ми кариера, 15 години като треньор, винаги съм имал съперници. Шест години се съревновавам с Клоп.”

Испанецът коментира и предстоящия сблъсък с Лийдс:

“Лийдс е труден съперник. Публиката, те се борят за точки, ние имаме нужда от точки. Играчите днес тренираха с изключителна концентрация. Всеки в клуба знае за какво играем и какво трябва да прави. Играхме невероятно последните три мача, вкарахме много голове и трябва да продължим да го правим.”