Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана много доволен от победата на неговия тим с 4:1 като гост на Ливърпул. Това бе 14-а поредна победа за „гражданите“ във всички турнири, а този успех отвори преднина пред втория Манчестър Юнайтед от пет точки. „Небесно-сините“ имат и мач по-малко.

„Тук трябва да страдаш, за да стигнеш до успеха. Надявам се следващият път, когато спечелим, ще е с хора. „Анфийлд“ винаги е впечатляващ и е много по-хубаво да се играе, когато има хора. Но това е страхотна победа за нас след толкова много години и да счупим рекорда с тази група играчи. Имаме вече достатъчно точки. Но аз отчитам факта, че ние спечелихме, след като пропуснахме дузпа, след като ни изравниха и начина, по който реагирахме, беше нещо впечатляващо“.

„Започнахме добре, особено с подаванията. Ние правихме транзициите по прекрасен начин, в ритъм. Имахме повече като брой подавания, защото играхме срещу един от най-добрите отбори в това отношение. Но, след като бяхме под напрежение първите 15-20 минути и през първото полувреме, когато Робъртсън и Трент Александър-Арнолд започнаха да центрират топката, през второто полувреме ние променихме играта си и заиграхме по-добре“.       

Gulliver/GettyImages
83 снимки

Гуардиола похвали специално и Фил Фоудън, въпреки че имаше и леки забележки към неговата игра.

„Той е футболист, който може да пази добре топката, той може да е агресивен с топката, но е много млад. Все още не може да разбере някои неща, които са специфични за тази позиция. Понякога той не беше на правилната позиция, понякога е разсеян в сравнение с това, което трябва да бъде. На фланга е по-лесно за него. Но ще се научи. След този мач, след втория гол заигра на фланга и беше различен. Той е страхотен талант, но все още е млад и да се надяваме, че може да развива още качествата си, защото днес не беше достатъчно добър на позицията, на която го поставих в началото“.

„Много важна победа. Разликата става голяма. Много е важно да имаме тази преднина, защото дори битката за топ 4 продължава да бъде страхотна, между много отбори, но победата ни е изключителна. Днес е време да говорим за това колко добра е победата и колко добре се справяме, но утре вече е нещо различно и ние ще мислим за Тотнъм“, завърши Гуардиола.