Какво ще направите, ако по някаква случайност се озовете в едно такси с треньора на любимия си отбор? За да вдигнем мизата, как ще постъпите, ако сте 7-годишно хлапе, влюбено във футбола и неподозиращо, че му предстои среща, която ще помни за цял живот?

Манчестър Сити демонстрира страхотен нюх как да оползотвори идването на Хосеп Гуардиола и извън футболния терен. Герой в първото издание на поредицата „Таксито на Пеп“ се оказа невръстния Брейдън, който знаеше единствено, че ще се срещне с един от водещите в клубната телевизия на Сити. Изненадата на момчето беше наистине неподправена, когато влизайки в колата установи, че ще пътува с Пеп Гуардиола.

„Уау, ама това наистина си ти“, възкликна възпитания мъник, който първо поздрави вежливо треньора. След това за да е сигурен, че не участва в някакъв номер, се обърна и към шофьора за потвърждение: „Наистина е той, нали?“

Двамата прекараха немалко време в разговори за Манчестър, за времето в Англия и за плановете на Пеп относно Сити. Младокът сподели, че в училище играе футбол като полузащитник, като уточни, че изпълнява функции като тези на Фернандиньо и новото попълнение Илкай Гюндоган.

След това Брейдън хвърли бомбата, като най-учтиво помоли Пеп да привлече Меси в отбора. „Знам, че ти е приятел, затова може ли от време на време той да играе за нас? Можеш да му се обадиш, нали?“, запита мъникът, което разсмя Пеп. „Знаеш, че това ще стане много, много трудно.“

Малкият Брейдън все пак намери утеха в друг факт: „Сега, вече като си тук, ще спечелим всички трофеи.“ Пеп му обеща, че отборът със сигурност ще опита, а всичко завърши с покана от страна на Брейдън да се видят още веднъж, този път в неговия дом.