Мениджърът на Уест Хем Мануел Пелегрини заяви, че напрежението1 което има в клуба не се дължи на слабата форма на лондончани през този сезон. „Чуковете“ се намират на 16-ата позиция с актив от 16 точки, на само една над зоната на изпадащите. В последните 10 мача лондончани имат едва една победа и две равенства.

Според букмейкърите на острова Пелегрини е фаворит да бъде следващия уволнен мениджър, но въпреки тези слухове чилиецът не се притеснява за поста си и се опитва да върне клуба на пътя на победите.

„Никой не е щастлив. Нито собствениците, нито аз, нито играчите, нито феновете. Имам 35 години опит и знам, че това е трудна работа. Не знам защо медиите винаги мислят, че мениджърите са под напрежение, когато не печелят“, заяви Пелегрини.

„Когато печеля аз съм под същото напрежение – опитваме се да играем но-добрия си футбол, да се подобряваме, да печелим. Всеки мач е различен. Мисля, че винаги трябва да печелим. Знаем, че резултатите са важни и не може да си позволим да имаме само пет от 30 възможни точки – това е лоша статистика. Затова всички сме притеснени“.