Крилото на Челси Педро Родригес призна, че няма никаква идея какво ще се окаже бъдещето на неговия съотборник Диего Коста. Испанският национал допълни, че не е виждал какъвто и било инцидент между нападателя и мениджъра на отбора Антонио Конте.

Абрамович и Конте нищят бъдещето на Коста 

Търканията между Коста и Конте обаче са факт и още през януари треньорът беше на крачка от това да продаде острието в далечен Китай. След няколко напрегнати седмици двете страни сключиха примирие, което очевидно приключи след края на кампанията. Английските медии научиха, че Конте е уведомил  Диего Коста с текстово съобщение, че няма да разчита на него през новата кампания.

Диего Коста иска да се завърне в Атлетико

Коста в момента търси начини да се завърне в Атлетико Мадрид, откъдето проявяват интерес, но пък трудно биха намерили нужните за сделката финанси, а освен това са и под запор за картотекиране на нови футболисти. Така следващата седмица нападателят ще трябва да се яви в Челси за началото на подготовката, а Педро, за който се знае, че е близък с ексцентричния Коста, твърди, че няма представа какво се случва с него.

Коста: Готов съм да отида в друг тим под наем, стига да играя редовно

„Все още не знаем какво ще стане с Диего оста. Той е играч, който винаги е полезен за всеки един отбор. Никога не съм виждал нещо странно между него и Антонио Конте”, заяви Педро.

Въпреки всичките си проблеми на „Стамфорд Бридж”, Коста изпрати повече от успешен сезон 2016/2017, в който вкара 20 гола във Висшата лига и спомогна значително за спечелването на шампионската титла.