Ключовият сблъсък с Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ в неделя е „като финал“ за нас. Това заяви крилото на Челси Педро Родригес по повод предстоящия двубой срещу „червените дяволи“ в неделната вечер. „Сините“ в момента заемат четвъртата позиция в таблицата на Висшата лига с актив от 67 точки, на три пред Манчестър Юнайтед. Арсенал разделя двата отбора с 66 точки, а това означава, че нито един от двата състава не може да си позволи загуба в неделя при три оставащи кръга до края на първенството.

„Мачът с Юнайтед е като финал за нас“, сподели Педро за Скай Спортс. „Важно е да завършим в топ 4. Нуждаем се от успех в Манчестър, но знаем, че ще бъде тежко. Те разполагат с много добри играчи и много добър състав – да, може би не са в най-добрата си форма, но се нуждаем от здрав колектив, ако искаме да ги победим“, добави испанецът.

Въпреки това, Челси все още няма успех при гостуване на отбор от първата шестица през сезона. Те имат четири загуби, допускайки 13 гола и отбелязвайки само един, като се изправят срещу наранен Юнайтед, който загуби в дербито на Манчестър от Сити с 0:2 в средата на седмицата. Лондончани получиха и друг удар по амбициите си, след като талантливия флангови футболист Калъм Хъдсън-Одой разкъса ахилеса си по време на домакинското равенство с Бърнли – 2:2 на „Стамфорд Бридж“, което респективно сложи и край на сезона му.

Влезлият като резерва тогава Педро заяви, че е бил готов да замести английския национал. „Жалко за нас. Той е един много добър млад играч, който е важен за нас. Мога само да се надявам, той да се възстанови възможно най-бързо от контузията. Сега трябва да се справим без него до края на сезона както в първенството, така и в Лига Европа. Аз се чувствам добре. Мога и да не започна като титуляр в неделя, но най-важен е резултатът. Концентриран съм върху това, което ни предстои, искам да победим. Това е най-добрият възможен резултат за нас“, завърши бившият футболист на Барселона. /БГНЕС