Полузащитникът на Арсенал Томас Партей бе критичен към представянето си в последно време, но обеща скоро „да достигна там, където искам да бъда“.

Партей призна пред Sky Sports, че все още не се е приспособил напълно към Висшата лига и добави, че изявите му с екипа на „топчиите“ до момента трябва да получат оценка 4 от 10 възможни. Бившият играч на Атлетико Мадрид бе привлечен, за да донесе повече солидност в халфовата линия на лондончани, но загуби с лекота няколко топки при поражението от Манчестър Юнайтед с 2:3 в четвъртък.

„Лично аз бих си поставил оценка 5 или 6. Но имайки предвид и коментарите от феновете, по-скоро реалната оценка е 4. Защото има моменти в даден мач, в които наистина мога да нараня съперника, но има и такива, в които губя концентрация, защото все още не съм адаптиран към Висшата лига, тогава всичко се срива“.

Партей настоя, че все още може „да помогне много на отбора“, когато става въпрос за връзката между защитата и атаката на „топчиите“. „Трябва да чета повече играта. Сега имам повече поредни срещи, нормално е в някои мачове, или моменти от даден двубой, да не бъда на необходимото ниво. С повече срещи, с по-голямо самочувствие, ще достигна там, където искам да бъда“, завърши той.