Уест Хем победи Тотнъм в лондонско дерби с 1:0 в двубой от 36-ия кръг на Висшата лига. Лансини вкара гола за успеха в 65-ата минута на срещата и да донесе успеха на "чуковете".

Още в 4-ата минута Кейн стреля от 35 метра, но не сполучи да се разпише. Две минути по-късно Лансини пропусна от изгодно положение.

В средата на първото полувреме Адриан спаси тима си на два пъти от попадение. Едно от най-дискусионните решения на арбитъра дойде в 27-ата минута, след като Лорис излезе да пресече топката и влезе в краката на Лансини, а съдията остави играта да продължи.

Алдервейрелд стреля опасно към вратата на Уест Хем две минути по-късно. До края на първата част така и не се стигна до попадения и двата тима се оттеглиха на почивка при нулев резултат.

В 63-ата минута на срещата Адриан успя да отчае Сон при опасна ситуация пред вратата на "чуковете". Лансини се разписа за 1:0 в 65-ата минута и откри резултата в полза на Уест Хем.

Уго Лорис успя да спаси тима си от получаването на втори гол, след като Калери стреля след грешка на Алдервейрелд.

В крайна сметка въпреки опитите да стигнат поне до равенството това не се случи и Уест Хем спечели двубоя с 1:0. В класирането Тотнъм е втори със 77 точки и изоставане от 4 точки след лидера Челси, но и мач повече. Уест Хем е на 9-ото място с 42.