Сосбтвеникът на Кристъл Палас Стив Париш обяви, че мечтаният трансфер на Уилфред Заха във водещ европейски клуб ще се сбъдне и той трябва само да е търпелив. 

През лятото интерес към играча имаше от страна на лоноднските гиганти Арсенал и Тотнъм, както и от френския шампион Пари Сен Жермен, но в крайна сметка внушителната цена от над 80 милиона паунда за Заха осуети евентуален трансфер. Париш обаче побърза да успокои котдивоарският нападател, че нещата ще дойдат по местата си. 

"Сигурен съм, че ситуацията ще завърши щастливо за всички страни. Към това се стремим и съм уверен, че ще се случи. Лятото не беше подходящата възможност нито за клуба, нито за Заха. Той може да смята, че е било време да напусне, но талантът му е толкова голям, че трябваше да се изчака правилната оферта", коментира шефът на Палас пред английското издание "Дейли Мейл". 

"Наблюдавал съм му играта всеки ден в рамките на последните 10 години, Той вкара първият си гол за нас в деня, след като беше закупен, когато още неше на 16. Трябва да ми повярвате, че съм сред най-заинтересованите Уилфред да заиграе в един наистина топ клуб. Със сигурност не бих искал да съм човекът, който да попречи на подобно нещо".

"Разбирам меннието на Уилфред за ситуацията. Понякога играч иска да развие кариерата си или просто да смени обстановката. Това обаче беше правилното решение за Кристъл Палас и съсм сигурен, че в даден момент в бъдещето ще намерим правилното решение и за Заха", завърши Париш.