Мениджърската рокада в Кристъл Палас не даде никакви резултати и тимът записа петата си поредна загуба от пет мача във Висшата лига. Лондончани, водени от новия си наставник Рой Ходжсън, който през седмицата замени уволнения Франк де Бур, отстъпиха като домакини на Саутхемптън.

Освен, че не успяха да запишат дори точка, лондончани се провалиха и в опитите си да отбележат и първия си гол през кампанията, поставяйки нов антирекорд. Отборът на Палас не е отбелязвал гол вече във 450 минути! Предишният рекорд се държеше от тима на Нюкасъл, който в началото на сезон 2005/2006 година не успя да отбележи попадение в продължение на 438 минути.

Кристъл Палас се превърна в първия отбор в историята на Висшата лига, който в първите си пет мача от началото на сезона не успява да отбележи нито един гол.

Палас го направи! Подобри кофти рекорд!

Победата за „светците“ донесе Стивън Дейвис, който бе точен още в 6-ата минута на мача на „Селхърст Парк“.

Душан Тадич получи топката отдясно и центрира остро в малкия пеналт, където Уейн Хенеси плонжира и изби, но право в краката на Стивън Дейвис, който стреля силно в левия ъгъл на вратата за 1:0 в полза на „светците“.

Въпреки студения душ още в първите минути, футболистите на Рой Ходжсън се вдигнаха и заиграха по-активно в предни позиции. Кристиан Бентеке пропусна най-добрата ситуация за „орлите“ през първото полувреме, като вратарят на гостите Фрейзър Форстър показа класа и отрази с вещина. Саутхемптън пък пропусна два отлични шанса да удвои преднината си преди почивката като Тадич и Редмънд не сполучиха при ударите си.

Ходжсън се завърна във Висшата лига

През второто полувреме събитията на терена не се промениха особено, като футболистите на Палас направиха всичко възможно в предни позиции, но късметът отново не бе на тяхна страна. 

Ситуацията за Палас не изглежда никак розова, като се имат предвид следващите мачове на тима във Висшата лига. „Орлите“ гостуват на Манчестър Сити, а след това следват мачове срещу Юнайтед и Челси.

Палас остава твърдо на последно място в класирането, докато преди изиграването на останалите мачове от кръга, Саутхемптън се изкачи на пета позиция с актив от осем точки.