Поредното отличие за Мохамед Салах в края на изключително успешния за него първи сезон с екипа на Ливърпул. Той беше обявен за Играч на сезона от Висшата лига в деня, в който приключва надпреварата в елита на Англия. 

Той надделя над сериозната конкуренция в онлайн-гласуване. Зад него останаха Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед), Хари Кейн (Тотнъм), Джеймс Тарковски (Бърнли), Кевин де Брюин (Манчестър Сити) и Рахийм Стърлинг (Манчестър Сити). 

"Много съм щастлив, за мен е чест да спечеля тази награда. Винаги съм искал да се завърна в Премиършип, защото не успях в първия си престой тук. Сега това се случи и съм благодарен. Постигнахме много тази година, но все още имаме два двубоя, така че няма място за отпускане."

"Благодаря на мениджъра Юрген Клоп, уважавам го наистина много и искам да зарадваме него и феновете, като постигнем нещо много специално в края на сезона", заяви Салах при получаването на наградата на базата на мърсисайдци. 

Той е едва третият футболист, който получава тази награда от състава на Ливърпул в ерата на Висшата лига. Другите двама са Майкъл Оуен през 1998 г. и Луис Суарес през 2014 г.