Бившият защитник на Манчестър Сити Пабло Сабалета даде специално интервю за DIEMA SPORT 2. Аржентинецът говори преди голямото дерби на кръга във Висшата лига между „гражданите“ и Ливърпул.

„Никога няма да забравя какво се случи по време на финалния мач с КПР през 2012 година. Губехме в последните минути, а след това обърнахме резултата и спечелихме титлата. Вкарах гол в тази среща. Реализирах първото попадение и никой може би не го помни. Тогава си помислих, бием с 1:0 и ставам герой, но след това ни обърнаха до 1:2. Толкова много дни ще трябва да чакаме, за да видим такъв мач“, каза Сабалета.

„Ливърпул и Ман Сити са два от най-великите отбори във Висшата лига. Чака ни много хубав мач, защото тимовете обичат да атакуват и играят с висок интензитет. Винаги като наблюдавам този мач, виждам голове и положения. Пеп и Клоп ще подходят разумно за този мач. Надявам се, че ще се насладим на хубав мач“, добави още той.

„Фирмино винаги е бил основният човек за Ливърпул. Винаги се връща назад да свързва играта с Хендерсън и халфовата линия, както и в играта в нападение със Салах и Мане. Диого Жота има способността да пасне веднага в схемата. Тпй има много скорост. Срещу Аталанта показа много пъти това, докато Фирмино е по-добър с топката в крака. Бразилецът не прави толкова много пробиви. Хубавото за Клоп е, че има такива играчи, които могат да играят на различни позиции в атаката“, каза аржентинецът.

Вижте в прикаченото видео какво още каза Пабло Сабалета!