Дарби Каунти съумя да се класира за 4-ия кръг в турнира за Купата на Англия след като спечели преиграването срещу Саутхемптън след изпълнение на дузпи със 7:5 в редовното време 2:2.

След равностойно първо полувреме двата тима се вкопчиха здраво в битка. В 38-ата минута на срещата попадение на Дарби беше отменено поради засада с помощта на ВАР.

До 68-ата минута на двубоя надлъгването беше доста голямо, но в рамките на само две минути с попадения на Армстронг и Нейтън Редмънд Саутхемптън поведе набързо с 2:0. "Овните" водени от легендата на Челси Франк Лампард не се предадоха и в 76-ата минута Хари Уилсън матира съперниковия вратар. 

В последните минути гостите бяха по-свежия отбор на терена и в 82-ата минута стигнаха до изравняването като точен беше Уагхорн. 

След първото продължение силите и на двата отбора понамаляха и сякаш очакваха дузпите, а при тях Дарби се оказа по-щастливия тим.

Уагхорн застана зад топката за Дарби и матира стража на Саутхемптън като прати топката точно под гредата и изведе тима си напред за 3:2. Уорд-Праус изравни за "светците" като не остави шансове на вратаря на Дарби. Нюджънт не сбърка и резултатът стана 4:3. Нейтън Редмънд пропусна от бялата точка като прати кълбото над вратата. 

След това Дарби реализира, Вестергор намали до 5:4. Уорънс не остави никакви шансове на вратаря и Дарби поведе с 6:4. Таргет се разписа за Саутхемптън, но всичко остана в ръцете и краката на капитана на Дарби Киог и той го стори, за да прати тима си в четвъртия кръг на турнира. Там "овните" ще се изправят срещу Акрингтън Стенли.