Еди Хау продължава да получава добри думи и похвали за работата си в Нюкасъл. Мениджърът напълно заслужава всички чудесни комплименти, които се изсипват по негов адрес, тъй като той наистина върши фантастична работа начело на състава от североизточна Англия.

Сега, поредните добри думи за Хау дойдоха от Хари Реднап. Един от ветераните на английския футбол е твърдо убеден, че най-доброто за „свраките“ тепърва предстои и отборът ще се превърне в редовен участник в Шампионската лига. Бившият мениджър на Уест Хем и Тотнъм също така отчете, че предстоящият сезон може би ще бъде по-труден за „джордитата“, но според Реднап,  с времето нещата ще се стабилизират.

„Считам, че Еди е чудесен мениджър. Той тотално успя да преобърне цялата ситуация в Нюкасъл и да даде на хората това, което те желаеха от години. Мисля, че за него не бе никак лесно особено в началото, но Хау показа, че е изключително качествен мениджър и резултатите не закъсняха. Нюкасъл е клуб с легендарен статут и е прекрасно, че феновете най-после са щастливи след толкова страдания в последно време. Отборът ще играе европейски мачове, ще се наслади на велики моменти, а бъдете сигурни, че  привържениците ще запомнят тези мигове. Виждам, че доста специалисти предричат един труден сезон за Нюкасъл и аз съм съгласен с подобно мнение, но не изцяло, защото смятам, че само стартът ще е тежък. Не трябва да забравяме, че клубът за първи път ще играе в Шампионска лига след толкова дълга пауза и според мен това ще се отрази. Големият брой мачове в един момент може да натежи, но аз вярвам, че Еди ще намери най-добрите решения. Нюкасъл го очаква бляскаво бъдеще изпълнено с много чудесни моменти. Дори бих могъл да прогнозирам, че в следващите 4 сезона, те редовно ще завършват в топ 4 на класирането и ще се превърнат в европейски гранд, с който всички ще трябва да се съобразяват“, каза Реднап