Нюкасъл продължава да бъде все толкова близо до участие в Шампионската лига. Двубоят срещу Лийдс в съботния следобед е от особено значение, тъй като ако „свраките“ спечелят, наистина буквално ще докоснат завършването си в топ 4.

Трудност за „джордитата“ обаче в момента представлява невероятната форма на Ливърпул, който записа страхотна серия от победи и изведнъж от 10-ата позиция в класирането, много бързо Клоп и компания се върнаха там където им е мястото. Ясно е, че 3 тима ще се борят за 2 позиции, които ще дадат право за изяви в турнира на богатите през идната кампания. Може би предимството на Нюкасъл е, че отборът е с мач по-малко от състава на Ливърпул, а и от Манчестър Юнайтед със сигурност не са казали последната си дума.

Все пак, преди всичко, Нюкасъл трябва да гледа себе си и при евентуално спечелване на 7 точки от следващите 4 двубоя, отборът ще завърши в топ 4. Поне такива бяха сметките в английските медии, които показаха от какво се нуждае тимът на Еди Хау, за да е напълно спокоен за мястото си сред първите 4. Сега, Хау за пореден път получи похвали и добри думи. Този път, комплиментите дойдоха от бившия мениджър на Нюкасъл Греъм Сунес. Според него, Еди върши страхотна работа и заслужава само поздравления за всичко, което прави.

„Мисля, че Хау постигна нещо невероятно. Вижте как просто промени Нюкасъл, как успя да преобърне нещата и в момента този отбор изглежда просто впечатляващо. Преди време бе немислимо да говорим, че те могат дори да играят в Европа, а сега имат реални шансове да се класират за Шампионска лига. Никой не може да отнеме, това, което Еди Хау направи и тази трансформация на тима се дължи в голяма степен на мениджъра. Вярвам, че този човек го чака бляскаво бъдеще и му желая много успехи. Надявам се, че с мениджър като Еди, най-доброто за Нюкасъл тепърва предстои“, коментира Сунес.