Не спират добрите думи по адрес на Еди Хау, след като мениджърът на Нюкасъл прави впечатляващи неща и за първи път от 2001 година насам "свраките" ще посрещнат коледните празници в топ 3 на класирането. Този път похвалите към Хау дойдоха от бившия мениджър на Тотнъм и Астън Вила - Тим Шърууд. Според него феновете на „джордитата“ се наслаждават на момента и изживяват нещо специално. 
 
„Няма как да не кажа добри думи за работата, която Еди върши.  Феновете могат да мечтаят смело и да се надяват на най-доброто.  Пред Нюкасъл се задават вълнуващи времена, а привържениците могат да бъдат напълно спокойни, че са в сигурни ръце. Само поради една единствена причина не бих сложил Нюкасъл сред претендентите за титлата през този сезон, просто Манчестър Сити разполага  със страхотен състав и смятам, че отново ще вдигне трофея. Считам, че Арсенал няма да издържи до края, а Сити ще набере скорост и ще навакса изоставането си от 5 точки към момента.
 
Колкото до Нюкасъл, почти съм сигурен, че най-малкото, което е, отборът ще се класира за Европа. В лицето на Еди Хау "свраките" разполагат с невероятен специалист, който според мен ще остане дълго начело“, каза Шърууд.