Със сигурност, все още нито един фен на Нюкасъл не е забравил какво чудо успя да сътвори Еди Хау със състава на „свраките“ през миналия сезон.  Бившият мениджър на Борнемут пое отбора в изключително труден момент, когато всички смятаха, че Нюкасъл е сигурен изпадащ. 

С много работа и упорит труд обаче, Хау направи така, че „джордитата“ да имат една невероятна втора половина на изминалия сезон и спокойно да завършат в средата на класирането. Макар че сега очакванията са доста по-големи и тимът гони значително по-високи цели, всички си дават ясно сметка, че нещата изобщо няма да се случат толкова лесно. Висшата лига е най-силното първенство в света и няма как просто с магическа  пръчка Нюкасъл изведнъж да се озове в Европа. Най-вероятно, отборът от североизточна Англия ще трябва да извърви своя труден път, но всички в клуба са убедени в страхотното бъдеще  пред тима. Сега, поредният, който засипа с похвали Еди Хау, бе Бруно Гимараеш. Бразилският халф благодари на мениджъра за гласуваното доверие и го определи за страхотна личност.

„Еди е прекрасен човек и е удоволствие да се работи с него. Той има едно човешко отношение към всички нас, а това вече не се среща толкова често в днешно време. Еди е изключително приятелски настроен към целия отбор и се отнася с огромно уважение. Много съм благодарен за шанса, който получих, защото Нюкасъл има огромен проект и рано или късно резултатите ще дойдат. Вярвам в прекрасното бъдеще пред този клуб“, каза Гимараеш.