Присъединяването на сър Джим Ратклиф към Манчестър Юнайтед не се очаква да бъде обявено през следващата седмица. Daily Mail твърди, че официалните лица са се надявали да обявят пристигането на милиардера Ineos преди срещата с Байерн Мюнхен на „Олд Трафорд“ във вторник. Източници в САЩ обаче разкриха, че „правни въпроси“ отново са изместили датата.

Не се смята, че ще има пречки или опасения, че сделката ще пропадне, но забавянето може да разочарова привържениците, които искат да видят пристигането на британския бизнесмен и фен на Юнайтед, като началото на края за семейство Глейзър, което все пак ще запази мажоритарен дял. Ако въпросите останат неразрешени, предстоящите празници ще отложат обявяването на сделката за началото на 2024-а година, въпреки че замесените се надяват, че това няма да стане.

Смята се, че Ратклиф е платил близо 1,3 милиарда паунда за 25% дял в Ман Юнайтед. Той ще налее допълнителни 245 милиона паунда в клуба, за да обнови „Олд Трафорд“ и базата в Карингтън. След обявяването се очаква одобрението да отнеме около шест до осем седмици, което означава, че Ратклиф няма да може да помогне през януарския трансферен прозорец.

Той победи конкуренцията на катарския шейх Ясим бин Хамад ал Тани, който се оттегли от надпреварата през октомври. Измина повече от година, откакто Глейзър казаха, че търсят нови инвеститори и са готови за пълна продажба на клуба, която обаче засега няма да бъде факт.