Отборът на Болтън Уондърърс бе наказан с отнемането на пет точки от актива, както и с финансови санкции, след като бе намерен за виновен в непровеждането на двубоите с Брентфорд и Донкастър тази година, съобщиха от Английската футболна лига.

Последният мач на тима миналия сезон в Чемпиъншип срещу Брентфорд бе отменен, а по-късно и отложен, след като играчите бойкотираха срещата заради неизплатени заплати. През настоящата кампания, техният четвърти мач от Първа лига срещу Донкастър през август бе отложен заради опасения за здравето на по-младите играчи.

„Независимият панел реши, че Болтън Уондърърс ще бъде наказан с отнемане на две точки от актива за двубоя срещу Брентфорд и допълнителни три пункта за срещата с Донкастър Роувърс. И двете наказания няма да влизат в сила в следващите 18 месеца и няма да бъдат активирани, докато клубът не стане обект на ново нарушение от този аспект в описания период от време“, споделиха от Английската футболна лига в свое изявление.

Клубът бе глобен и с общо 70 000 паунда за това, че не е изиграл двата мача, като половината сума бе съкратена за 18 месеца. Болтън, който стартира този сезон с отнемане на 12 точки от актива, след като влезе в администрация, е на дъното в класирането с една точка от 14 мача. В следващия кръг тимът се изправя срещу Акрингтън Стенли в събота. /БГНЕС