Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре обяви, че не е консумирал алкохол умишлено, след като в края на ноември бе заловен да шофира в нетрезво състояние. Опитният халф не оспорва повдигнатото обвинение срещу него, но внесе разяснения около ситуацията.

Полицията на Острова хвана звездата на Манчестър Сити Яя Туре да кара пиян. Снажният полузащитник категорично отрече да употребява алкохол. Въпреки това негово твърдение, той ще остане без шофьорска книжка за 18 месеца.

"Винаги съм отказвал алкохол. Всеки, който ме познава или след футбол, знае, че аз винаги отказвам да приема шампанското за играч на мача, заради своята отдаденост към религията. Въпросът бе разрешен в съда в понеделник. Тъй като проверката ми бе над позволените стойности, аз реших да не обжалвам обвинението. За мен обаче бе много важно да кажа на съда, че не съм консумирал алкохол умишлено. В своите бележки съдията прие това. Шофирането в нетрезво състояние е сериозно престъпление и въпреки че аз не съм употребявал алкохол умишлено, приемам глобата и искам да се извиня за тази ситуация", каза Туре в изявление, публикувано на официалния му сайт.