Двубоят на Ливърпул срещу Лийдс, който трябваше да се състои на 26 декември, бе отложен. Срещата между Уулвърхямптън и Уотфорд, планирана за същия ден, също няма да се играе по програма. Причината за отлагането на двата мача е исканe от страна на Лийдс и Уотфорд поради многото случаи на заразени в двата клуба.

"След молби за отлагане от страна на Лийдс и Уотфорд, в резултат от COVID-19, ръководството на Висшата лига се срещна тази сутрин и със съжаление се съгласи да отложи мачовете на двата клуба", се казва в изявление на Висшата лига.

След консултация със здравните власти и шефовете на английския футбол тренировъчната база на Лийдс бе затворена за два дни. От йоркшърския клуб обявиха, че имат пет нови случаи на заразени.

За Уотфорд пък това е трети пореден мач, който се отлага.

В Ливърпул също има проблеми със заразени от коронавирус. Върджил Ван Дайк, Фабиньо, Къртис Джоунс и Тиаго Алкантара пропуснаха последните два мача на тима, след като дадоха положителни тестове. Въпреки това, мърсисайдци не са искали отлагане на мачове. Юрген Клоп многократно заяви, че не е разумно да се играят два мача в рамките на 3 дни между 26-и и 28-и декември, както планираше празничната програма. Сега желанието му ще се осъществи и отборът ще може спокойно да се подготви за гостуването на Лестър на 28 декември.