Повторното дело срещу Хари Магуайър в Гърция за нападение и подкуп беше отложено за повече от година - и може никога да не продължи.

Централният защитник на Англия и Манчестър Юнайтед трябваше да пледира своята невинност тази седмица на дългоочаквано изслушване на гръцкия остров Миконос, но стачка делото беше отложено и адвокатите казват, че сега то няма да се проведе най-рано до март следващата година 2025 година.

Властите в Гърция не са склонни да преследват случая поради опасения, че той е навредил на репутацията на острова и е навредил на туризма в Миконос.  Ходът за отлагане на делото удължава изпитанието за аса, който се зарече да изчисти името си след шокиращия си арест през лятото на 2020 година.

30-годишният Магуайър беше задържан от полицията през лятото на 2020 година в остров Миконос и прекара 48 часа в гръцки арест след кавга по време на нощно излизане. Защитникът на Манчестър Юнайтед беше изваден в съда дни по-късно и на адвокатите му бяха дадени само два часа да подготвят делото. Решаващи доказателства бяха скрити от процеса и Магуайър беше признат за виновен за телесна повреда, опит за подкуп и насилие.

Адвокатите на Магуайър незабавно подадоха жалба, като първоначалната присъда бе отменена, и обещаха да се върнат в съда, за да изчистят името на английския национал, който според твърденията е бил обвинен неправомерно.