Отборът на Евертън поведе в класирането на английската Висша лига. Тимът на Карло Анчелоти записа трета победа от три мача, като този път в жертва на „карамелите” падна лондонския Кристъл Палас. Гостите от Ливърпул се наложиха с 2:1 в интересен и динамичен двубой на „Селхърст Парк”.

Евертън печели първите си три мача във Висшата лига за първи път от сезон 1993/94. Кристъл Палас пък вече няма победа над Евертън в цели 12 мача, губейки шест и завършвайки наравно в също толкова двубои. Последната победа на лондончани над този съперник датира от септември 2014 година, когато Палас побеждава с 3:2 на „Гудисън парк”.

Отново над всички в мача бе изгряващата звезда на Евертън Доминик Калвърт-Люин, който реализира петия си гол от началото на кампанията. Централният нападател откри резултата още в 10-ата минута на срещата и поведе своите към нов успех.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Хамес Родригес, който се превръща във все по-важна фигура за тима на Карло Анчелоти и Шеймъс Колман изработиха гола за Калвърт-Люин, който просто материализира усилията на своите съотборници.

Домакините обаче бързо успяха да отговорят н предизвикателството и изравниха чрез Шейку Куяте, който се разписа с глава след центриране от корнер.

До края на първото полувреме „карамелите” отново успяха да излязат напред в резултата, като този път попадението бе дело на Ричарлисон. Той се разписа от дузпа, която бе осъдена за игра с ръка на Джоел Уард и преглед на ситуацията с VAR.

През втората част Евертън имаше още няколко отлични възможности да реализира, но Калвърт-Люин и Хамес Родригес пропуснаха изгодни ситуации.

В края на срещата инициативата бе за отбора на домакините, но те така и не успяха да затруднят сериозно вратаря на Евертън Джордан Пикфорд.